dinsdag 7 april 2020


Heel wat jaartjes geleden alweer, schreef ik volgens mij mijn eerste, 'echte' blog.
En die ging zo:

Een blog schrijven als gastblogger voor Carolien..
Ik denk: leuk, ik geef me op! Want ik vind het leuk om stukjes te schrijven en mijn ideeën te delen en feedback te krijgen. Ik vind dat heel interessant, omdat ik daar weer van leer voor mijn werk. Ik ben namelijk creatief coach. Ik begeleid mensen bij het bewust worden van hun onbewuste door creatieve oefeningen. Jezelf creatief uiten, is heel belangrijk voor ons mensen. En dat hoeft niet perse als knutselkoningin of schildertalent! Creatief zijn is jezelf toestaan iets anders te doen dan daarvoor en hiervan de meerwaarde van zien en merken. Vooral merken!

Iedere dag hetzelfde doen, eten en zien stompt mensen af. Dus als je eens iets in een andere volgorde doet dan je gewoon bent, worden er andere delen van je hersenen en je gevoel aangesproken en dit brengt het tevredenheidgevoel naar boven. Creatief zijn met eten koken en vooral veel verschillende kleuren en texturen op je bord brengt jou naar een gemakkelijker en gelukkiger leven!
Kleur heeft heel veel te maken met mijn werk, dat zul je begrijpen. De uitwerking van kleur is inmiddels wel bewezen. Je wordt nu eenmaal vrolijk van geel en oranje. Echt? ; hoor ik je denken, ik haat geel, dus die vlieger gaat niet op! Tja…dan is er iets een beetje aan de hand met jouw ‘gele gebied’ in je leven. De 7 hoofdkleuren, de regenboogkleuren hebben iets over ons te vertellen.  Als jij best veel behoefte hebt aan rust en ruimte zul je je prettig voelen bij groen en blauw. En mijd je rood.. Interessant om dan eens in gesprek te gaan over waarom jij rood nu niet zo prettig vind. Gelukkig ondervinden de meeste mensen geen hinder van kleur bij hun eten. Een tomaat is lekker of minder lekker, ondanks dat je rood misschien een nare kleur vindt. Je hebt geaccepteerd dat de tomaat rood is en je gevoel bij rood laat je achterwege. Rood is in dit geval je basiskleur. Het staat voor jouw fundament, jouw oergevoel, jouw thuis bij jezelf maar ook bij je familie. Houdt je niet zoveel van rood en denk je dat er iets een beetje mis kan zijn met jouw ‘rode gebied’ dan kun je heel gemakkelijk al eens wat meer rood aan je eten toevoegen. Het werkt helend en is zo heel simpel. Daarnaast zul je, gelet op de serieuze aard van jouw ‘beetje mis met je rode gebied’, eens contact op kunnen nemen met een creatieve coach. Daarnaast is bijvoorbeeld oranje de kleur van je huid. Hoe jij denkt en vooral hoe voor jou de kleur oranje voelt, zegt een heleboel! Die interactie heb je natuurlijk ook met eten.  Ons lijf reageert dus sterk op eten, kleur en gevoel!

De recepten en tips van Carollen en blogs van andere auteurs zijn zo inspirerend, vooral die over de lunchboxjes vol ander eten dan brood, intrigeert mij enorm. Qua tijd denk ik: no way! Maar dat zal een omslag zijn en alle begin is wennen.. Qua voedsel wat m’n kinderen eten voel ik ook een hindernisje opkomen.. Maar de zaadjes zijn geplant, wat wil ik anders doen en hoe blijf ik creatief? Door deze recepten en blogs dus!
Oja en dat leuk- ik- geef- me- op- als- gastblogger wierp natuurlijk gelijk een huizenhoge drempel op: waar zal ik het over hebben? Kan ik het wel? Vinden ze het wel leuk om te lezen?!  Heel irritant hoor, ben zelf best wat perfectionistisch aangelegd, hou erg van blauw en heb rood nooit zo geweldig gevonden… Na wat onderzoek in mijn rode gebied, ben ik de kleur gaan waarderen en laat ik nou heel veel rood eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten